dijous, 9 d’octubre del 2014

Estudi del lila

LILA

Com a color substractiu en arts plàstiques es un color secundari (En el sistema substractiu RYB, el violeta s'aconsegueix mitjançant la barreja de vermell i blau). Com a color psicològic junt amb el verd i el blau, el lila no és dels colors més alegres, és un color que dona com més sensació de fredor. Encara que, de vegades, té un significat bastant combatiu, té uns usos molt dirigits cap a la política, és un color molt socio-polític, que avarca, per exemple, el tema del feminisme (que és el tema que jo tractaré al vídeo) al qual se li atribueix aquest color com a característica.

Aquest color té un profund efecte sobre la ment i és utilitzat pels psiquiatres com a ajuda, per calmar i tranquil·litzar els pacients, que pateixen problemes mentals i nerviosos. Aquest color equilibra la ment i ajuda a transformar les obsessions i les pors.

Després podem distingir diferents liles: El violeta i el morat, que són colors de transformació al més alt nivell espiritual i mental, capaços de combatre les pors i aportar pau. Ells tenen un efecte de neteja en els trastorns emocionals. Ells ens connecten també amb els impulsos musicals i artístics, el misteri i la sensibilitat a la bellesa i els grans ideals, inspirant sensibilitat, espiritualitat i compassió. 

El violeta pot exercir fortes influències, però, les persones que se senten atretes per ell, han de tenir cura per no deixar-se portar i viure en un món de fantasia. 

El color morat està associat amb la protecció psíquica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada